Samisk menighetsråd/SÅR

Saemien Åålmegeraerie / SÅR er menighetsrådet for samisk menighet i sørsamisk område.

Fire av medlemmene velges blant medlemmene i samisk menighet, ved poststemming for to år i gangen. Samtidig velges også fire varamedlemmer. Det femte medlemmet er prest i sø
rsamisk område.

Nåværende råd består av følgende personer valgt høste 2019:

Paul Bendikk Jåma, leder
Maaja-Krïhke Bransfjell
Laila Anita Otervik
Lajla Kristine Danielsen Lifjell, nestleder
Einar Bondevik, Rana, prest

Varamedlemmer:
Roger Bendiksen
Sonja Kristine Danielsen
May Bente Anita Jønsson Botnvik
Maths Mortensson
Pål Kristoffer Toven

Sør-samisk medlem i Nidaros bispedømmeråd:
Bjørn Thomas Åhren, Nordli

Vara for sør-samisk medlem i Nidaros bispedømmeråd:
Gustav Kant, Rennebu

SÅR har de samme oppgavene som andre menighetsråd dvs. vedta strategier og organisere menighetsarbeidet.
SÅR skal bl.a. arbeide for:
- Menighetsbyggende virksomhet
- Gudstjenester som tar inn samisk språk og tradisjoner
- Dåps- og konfirmantundervisning
- Diakoni
- Barne- og ungdomsarbeid
- Besøkstjeneste
- Informasjon, menighetsbladet Daerpies Dierie

I Kirkeloven § 9 står det om menighetsrådets oppgaver. Her nevnes:
"Menighetsrådet skal ha sin oppmerksomhet henvendt på alt som kan gjøres for å vekke og nære det kristelige liv i soknet, særlig at Guds ord kan bli rikelig forkynt, syke og døende betjent med det, døpte gis dåpsopplæring, barn og unge samlet om gode formål og legemlig og åndelig nød avhjulpet.

Det henvises også til forskriften til den samiske menigheten i sørsamisk område § 8.
Forskriften finns her.

Tillegg til forskriften her.

Familiesamling 2019

Velkommen til årets familiesamling i Trondheim

22.—24. november 2019

Gudstjeneste i Ilen kirke

Søndag 24. november kl. 11.00

Kirkekaffe på Comfort hotell.

Påmelding senest 8. november til:

Monica Kappfjell

e-post: samiskmenighet@kirken.no

Tel: 993 49 477

Betal senest 15. november 2019

Betaling med VIPPS. Bruk «Betal» til: 90794Husk! skriv melding:  k2901301 -p2902063  + hvem du betaler for.

Betaling til konto: 2801.45.98164Husk! skriv melding:  k2901301 -p2902063  + hvem du betaler for.

Program her

Gudstjeneste i Røyrvik 27 oktober 2019

2019 er FNs internasjonale urfolksspråkår. I denne sammenhengen ble det arrangert Samisk språkuke 21.-27. oktober i Røyrvik. Det hele ble avsluttet med en flott gudstjeneste.

Saemien Åålmeges ungdomstreff

Velkommen til Saemien Åålmeges ungdomstreff

26.10.2019 i Røyrvik!

Hva: Saemien Åålmege inviterer ungdom (i samarbeid med Gïeleaernie, Røyrvik) til dagstreff lørdag den 26.oktober i Røyrvik. Arrangementet er en del av markeringen av «Gïelevåhkoe/Samisk språkuke» i Røyrvik i uke 43.

Påmeldingsfrist: Innen mandag 21.10 til Meerke.

Valgresultat av kirkevalget 2019

Her er resultatet fra årets valg til Saemien Åålmege Raerie

Konfirmasjon 2019 / 2020

Saemien Åålmege / Samisk menighet i sørsamisk område (SÅ) inviterer ungdom født 2005 til konfirmantundervisning / konfirmasjonsopplegg undervisningsåret 2019/2020.

Undervisningen vil legge vekt på samisk identitet, språk, kultur og samisk kristendomsforståelse.  Den avsluttende konfirmasjonsleiren blir 3.-9.august 2020 med konfirmasjonsgudstjeneste søndag 9. august 2020. Sted er ennå ikke avklart.

Det er lagt opp til 3 leirsamlinger og en del hjemmeoppgaver med nettundervisning. I tillegg inviteres konfirmantene til en ungdomssamling som er under planlegging.

Invitasjon til «aahketjh jïh aajjetjh»

Saemien Åålmege inviterer til treff «Aahketjh jïh ajjetjh» på Majavatn 14.-16.juni 2019. Treffet er et møtested mellom barnebarn og besteforeldre.

Eldretreff Namsos 2019

Mandag 6. mai er det eldretreff i Namsos