Samisk menighetsråd/SÅR

Saemien Åålmegeraerie / SÅR er menighetsrådet for samisk menighet i sørsamisk område.

Fire av medlemmene velges blant medlemmene i samisk menighet, ved poststemming for to år i gangen. Samtidig velges også fire varamedlemmer. Det femte medlemmet er prest i sø
rsamisk område.

Nåværende råd består av følgende personer valgt høste 2019:

Paul Bendikk Jåma, leder
Maaja-Krïhke Bransfjell
Laila Anita Otervik
Lajla Kristine Danielsen Lifjell, nestleder
Einar Bondevik, Rana, prest

Varamedlemmer:
Roger Bendiksen
Sonja Kristine Danielsen
May Bente Anita Jønsson Botnvik
Maths Mortensson
Pål Kristoffer Toven

Sør-samisk medlem i Nidaros bispedømmeråd:
Bjørn Thomas Åhren, Nordli

Vara for sør-samisk medlem i Nidaros bispedømmeråd:
Gustav Kant, Rennebu

SÅR har de samme oppgavene som andre menighetsråd dvs. vedta strategier og organisere menighetsarbeidet.
SÅR skal bl.a. arbeide for:
- Menighetsbyggende virksomhet
- Gudstjenester som tar inn samisk språk og tradisjoner
- Dåps- og konfirmantundervisning
- Diakoni
- Barne- og ungdomsarbeid
- Besøkstjeneste
- Informasjon, menighetsbladet Daerpies Dierie

I Kirkeloven § 9 står det om menighetsrådets oppgaver. Her nevnes:
"Menighetsrådet skal ha sin oppmerksomhet henvendt på alt som kan gjøres for å vekke og nære det kristelige liv i soknet, særlig at Guds ord kan bli rikelig forkynt, syke og døende betjent med det, døpte gis dåpsopplæring, barn og unge samlet om gode formål og legemlig og åndelig nød avhjulpet.

Det henvises også til forskriften til den samiske menigheten i sørsamisk område § 8.
Forskriften finns her.

Tillegg til forskriften her.

Åpent møte, Sannhets- og forsoningskommisjonen i Trondheim

Sannhets- og forsoningskommisjonen ønsker velkommen til åpent møte, Kulturtorget på Trondheim folkebibliotek, lørdag 25. januar fra 16.00-18.00.

Familiesamling 2019

Velkommen til årets familiesamling i Trondheim

22.—24. november 2019

Gudstjeneste i Ilen kirke

Søndag 24. november kl. 11.00

Kirkekaffe på Comfort hotell.

Påmelding senest 8. november til:

Monica Kappfjell

e-post: samiskmenighet@kirken.no

Tel: 993 49 477

Betal senest 15. november 2019

Betaling med VIPPS. Bruk «Betal» til: 90794Husk! skriv melding:  k2901301 -p2902063  + hvem du betaler for.

Betaling til konto: 2801.45.98164Husk! skriv melding:  k2901301 -p2902063  + hvem du betaler for.

Program her