Medlemskap

Medlemskap

For å bli medlem av samisk menighet i sørsamisk område må du melde fra til oss i menigheten. Du kan gjøre dette gjennom å fylle ut skjemaet som du finner under denne linken eller kontakte noen av våre medarbeidere. Nedenfor kan du lese kriteriene for medlemskap.

Utdrag fra forskriften for samisk menighet i sørsamisk område.

§ 6: Medlemskap og stemmerett. Medlem av Den norske kirke blir også medlem av samisk menighet i sørsamisk område hvis vedkommende blir registrert i det sørsamiske medlemsregister og
a) regner seg som same eller er gift, partner eller samboer med en same og er bosatt i sørsamisk språkområde eller
b) regner seg som sørsame eller er gift, partner eller samboer med en sørsame og er bosatt utenfor sørsamisk språkområde eller
c) har foreldre som er medlem i sørsamisk menighet eller
d) har annen tilknytning til sørsamisk kirkeliv ut fra nærmere kriterier bestemt av menighetsrådet.

Saemien Åålmegeraerie (SÅR) / samisk menighetsråd har i sak 15/10 vedtatt:
I) Medlem av Den norske kirke bosatt i Sverige og som regner seg som sørsame eller er gift, partner eller samboer med en sørsame, kan bli medlem av samisk menighet i sørsamisk område.
II) Andre som ønsker medlemskap må sende søknad om medlemskap der det redegjøres for tilknytning til samisk kirkeliv og ønske om medlemskap begrunnes.

Nidaros bispedømmeråd avgjør i tvilstilfeller om en person fyller vilkårene for å bli medlem.
Medlemmer som har kirkelig stemmerett kan stemme ved valg av menighetsråd og under menighetsmøte.
Medlemskap i menigheten innebærer ingen begrensninger i rettigheter og plikter medlemmene har i det sokn der de er bosatt.

Hvis du ønsker å søke om medlemskap etter punkt d) II), sender du inn din søknad til :

Saemien Åålmege - Samisk menighet
Gløttvegen 2
7750 Namdalseid

Familiesamling 2019

Velkommen til årets familiesamling i Trondheim

22.—24. november 2019

Gudstjeneste i Ilen kirke

Søndag 24. november kl. 11.00

Kirkekaffe på Comfort hotell.

Påmelding senest 8. november til:

Monica Kappfjell

e-post: samiskmenighet@kirken.no

Tel: 993 49 477

Betal senest 15. november 2019

Betaling med VIPPS. Bruk «Betal» til: 90794Husk! skriv melding:  k2901301 -p2902063  + hvem du betaler for.

Betaling til konto: 2801.45.98164Husk! skriv melding:  k2901301 -p2902063  + hvem du betaler for.

Program her

Gudstjeneste i Røyrvik 27 oktober 2019

2019 er FNs internasjonale urfolksspråkår. I denne sammenhengen ble det arrangert Samisk språkuke 21.-27. oktober i Røyrvik. Det hele ble avsluttet med en flott gudstjeneste.

Saemien Åålmeges ungdomstreff

Velkommen til Saemien Åålmeges ungdomstreff

26.10.2019 i Røyrvik!

Hva: Saemien Åålmege inviterer ungdom (i samarbeid med Gïeleaernie, Røyrvik) til dagstreff lørdag den 26.oktober i Røyrvik. Arrangementet er en del av markeringen av «Gïelevåhkoe/Samisk språkuke» i Røyrvik i uke 43.

Påmeldingsfrist: Innen mandag 21.10 til Meerke.

Valgresultat av kirkevalget 2019

Her er resultatet fra årets valg til Saemien Åålmege Raerie

Konfirmasjon 2019 / 2020

Saemien Åålmege / Samisk menighet i sørsamisk område (SÅ) inviterer ungdom født 2005 til konfirmantundervisning / konfirmasjonsopplegg undervisningsåret 2019/2020.

Undervisningen vil legge vekt på samisk identitet, språk, kultur og samisk kristendomsforståelse.  Den avsluttende konfirmasjonsleiren blir 3.-9.august 2020 med konfirmasjonsgudstjeneste søndag 9. august 2020. Sted er ennå ikke avklart.

Det er lagt opp til 3 leirsamlinger og en del hjemmeoppgaver med nettundervisning. I tillegg inviteres konfirmantene til en ungdomssamling som er under planlegging.

Invitasjon til «aahketjh jïh aajjetjh»

Saemien Åålmege inviterer til treff «Aahketjh jïh ajjetjh» på Majavatn 14.-16.juni 2019. Treffet er et møtested mellom barnebarn og besteforeldre.

Eldretreff Namsos 2019

Mandag 6. mai er det eldretreff i Namsos