Barkijh:

Åvtehke Saemien Åålmege åarjelsaemien dajvesne

Åvtehke gie fïerhten beajjetje barkoem dorje jïh dejtie njoelkedassi mietie barka mij Åålmegeraerie lea nænnoestamme. Åvtehke lea Åålmegeraerien tjaelije jïh aaj åvtehke diakonijæsse jïh jaahkoeööhpehtæmman. Åvtehken dïedte lea gaskesadtedh, reeredh jïh jeatja barkijh ektesne dej råajvarimmiegujmie barkedh.

Åvtehke Gaebpien Monica.

Hearra åarjelsaemien dajvesne.

Hearra åarjelsaemien dajvesne lea hearradïenesjen dïedte.

Hearra Einar Bondevik.

Diakonije åarjelsaemien dajvesne.

Diakonije lea gærhkoen hoksedïenesje. Dïhte lea evangeelijen barkoe mij gieriesvoeten dutnjan vuesehte, ektievuekiem ektiedidh, skaepievierhtiem vaarjelidh jïh gæmpoem dam reaktoevoeten bïjre. Saemine vuekine daate vuesehte guessine mïnnedh, dajven gærhkoedïenesjejielemem dåeriedidh, ektievuekesne darjomh öörnedh jïh joekehtsh ektenes saemide vååjnesasse bïejedh.

Diakonijebarkije Bertil Jönsson.

Jaahkoeööhpehtimmie åarjelsaemien dajvesne.

Saemien jaahkoeööhpehtimmie lea ulmie viehkiehtidh jïh guktie åadtjoejibie eensi jïh ektenes jaahkoeööhpehtimmie vedtedh, mij gååske jïh dam kristeles jaahkoe nænnoste. Darjome dam "Den teenige Gud'n " bïjre vadta jïh saemien maanah jïh noreh viehkiehtidh jielemen bïjre guarkedh guktie edtja jieledh jïh aaj guktie buektiehtidh sijjen saemien identiteete jïh vuekie voeth vaarjelidh. Maanide jïh noeride haestemem vedtedh jïh gærhkosne jïh siebriedahkesne dåeriedidh. Daate leah gaajhkesidie gieh leah kristsovveme 0-18 jaepien båeries

Åvtehke jaahkoeööhpehtæmman Toamma Bientie

Saemien Åålmeges ungdomstreff

Velkommen til Saemien Åålmeges ungdomstreff

26.10.2019 i Røyrvik!

Hva: Saemien Åålmege inviterer ungdom (i samarbeid med Gïeleaernie, Røyrvik) til dagstreff lørdag den 26.oktober i Røyrvik. Arrangementet er en del av markeringen av «Gïelevåhkoe/Samisk språkuke» i Røyrvik i uke 43.

Påmeldingsfrist: Innen mandag 21.10 til Meerke.

Valgresultat av kirkevalget 2019

Her er resultatet fra årets valg til Saemien Åålmege Raerie

Konfirmasjon 2019 / 2020

Saemien Åålmege / Samisk menighet i sørsamisk område (SÅ) inviterer ungdom født 2005 til konfirmantundervisning / konfirmasjonsopplegg undervisningsåret 2019/2020.

Undervisningen vil legge vekt på samisk identitet, språk, kultur og samisk kristendomsforståelse.  Den avsluttende konfirmasjonsleiren blir 3.-9.august 2020 med konfirmasjonsgudstjeneste søndag 9. august 2020. Sted er ennå ikke avklart.

Det er lagt opp til 3 leirsamlinger og en del hjemmeoppgaver med nettundervisning. I tillegg inviteres konfirmantene til en ungdomssamling som er under planlegging.

Invitasjon til «aahketjh jïh aajjetjh»

Saemien Åålmege inviterer til treff «Aahketjh jïh ajjetjh» på Majavatn 14.-16.juni 2019. Treffet er et møtested mellom barnebarn og besteforeldre.

Eldretreff Namsos 2019

Mandag 6. mai er det eldretreff i Namsos