Kristedh

Gosse maanam edtja kristedh, dle maehtiejibie maanese sïlpebåaloem sjïeledidh. Daate sïlpe lea guhkiem aerpievuekiem åtneme jïh mijjieh libie dam sïlpem mijjen ektenes vaalteme. Ohtjetje kroessem dan sïlpe båaloen nuelesne guktie dïhte gærhkoen væhtam vuesehte. Gååvnesieh naan våaroeh guktie maehtiejibie dam båaloem maanese sjïeledidh. Naaken dijjieh eejtegistie tjoeverieh saemien aaleeste utnedh jïh dle mubpie gyrhkesjimme tjoevere aaj saemien sisvegem utnedh.

Hævvi Saemien Åålmege vaajtele aaj maanam edtja Saemien Åålmegeraaran tjaangedh. Dam aelhkebe dorje guktie maehtiejibie maanam dåeriedidh jïh eejhtegidie gaskesategem vedtedh dej darjomh mah maanide åadtjoeh gosse byjjenin.

Gååvnese aaj kriste teksth saemiengïelesne dovne eejhtegidie jïh kristeejhtegidie. Sisvege daejnie tekstine lea Kristenliturgijen jïh aaj sijjem åtna tjaeledh gusnie jïh gåessie edtjijidie maanam kristedh jïh aaj kristeejhtegi nommh.

bollere3.jpg

Sïlpebåaloem

Gosse maanam edtja

kristedh, maehtiejibie

sïlpebåaloem maanese

sjïeledidh.

sorsamisk_daapsbrosj-web1.jpg

Kristemejuvnehtsem

tekstine åarjelsaemien-

gïelesne eejtegidie jïh

kristeejtegidie.

Skylledh

Fïerhten jaepien Saemien åålmegeraerie åarjelsaemien dajvesne jaapetje skyllijh skyllijeööhpehtimmien suehpeden/ruffien askese böörie.

Ööhpehtimmien våaroeh lea saemien identiteete, gïele jïh kultuvre jïh saemien kristen-goerkeles. Jïjtjehke skylleme lea mïetsken aske jïh tjåanghkojde lea joekehtsh sijjine åarjelsaemien dajvesne utniejibie. Jaepie 2012 dle skylleme lij Værnes gærhkosne jïh jaepie 2013 dle Yttern gærhkosne Raanan tjïeltesne. Daan jaapetje skyllijh 2014 edtjieh Rörosne gærhkosne skyllemem årrodh.

Skyllemeööhpehtimmie

Ööhpehtimmieh leah golmen aejkien jaepiej dle skyllijh tjåanghkenin. Voestes aejkien skïerreden aske. Fïereguhten tjåanghkoej gaske lea maajhööhpehtimmien baaktoe. Mubpien tjåanghkoe lea njoektjen aske 2014. Daan jaepien 2014, edtjijibie Saemien gærhkoeraerine ektievuekiebarkoem utnedh. Daan tjåanghkose dle gaajhkh saemienskyllijh abpe nöörjeste båetieh.

Nov sån daejriejibie naan skyllijh sijhtieh jïjtjedh hïejmeraeresne skylledh, mohte læjhkan åadtjoejidie dåeriedidh mijjen saemien ööhpehtimmesne jïh aaj dåeriedidh gosse edtjiejibie saemien ööhpehtimmide orrijidh gusnie åadtjoejidie orresth saemien rohkelassh dåastodh- dïhte rohkelassh mij hïejmeraeresne skyllijidie aaj vadta.

Åasa

Abpe dam tjåanghkoem maaksa 2500:- gosse gåejmie lea jïh 5000:- jis ij leah gåejmie Saemien Åålmegeraeresne. SÅR sæjhta fealadimmienåasam dijjide skyllijidie maeksedh fïereguhtene tjåanghkose. Jienebe bïevnesh dan bïjre fïereguhte skyllijidie åadtjoeh gosse jïjtjemdh bïeljelieh.

Bievnedh:

Gosse edtjijidie bievnedh dam gaskesaadtegem gaavnijidie dan jaapetje skyllijeprogrammesne mij fïereguhte skyllije fïerhten jaepien åadtjoeh suehpeden-ruffien aske. Jis skyllije leah jïh ij leah ennje dååsteme naan bïevnesh dam skyllemeprogrammen bïjre, dle maahta mijjese dov e-påastem seedtedh jallh mijjese ringkedh.

e-påaste: samiskmenighet@kirken.no

jallh drïekte mijjese

Meerke Krihke Leine Bientie, hietievurrieh Jaahkoeööhpehtæmman åarjelsaemien dajvesne. Tlf 41 28 82 27 jallh e-påaste: meerke@kirken.no

Gaebpien Monica, åvtehke SÅ, tlf 99 34 94 77 jallh e-påaste: monica.kappfjell@kirken.no

Bertil Jönsson, Diakovne tlf 99 48 88 27 jallh e-påaste: bertil.jonsson@kirken.no

Åpent møte, Sannhets- og forsoningskommisjonen i Trondheim

Sannhets- og forsoningskommisjonen ønsker velkommen til åpent møte, Kulturtorget på Trondheim folkebibliotek, lørdag 25. januar fra 16.00-18.00.

Familiesamling 2019

Velkommen til årets familiesamling i Trondheim

22.—24. november 2019

Gudstjeneste i Ilen kirke

Søndag 24. november kl. 11.00

Kirkekaffe på Comfort hotell.

Påmelding senest 8. november til:

Monica Kappfjell

e-post: samiskmenighet@kirken.no

Tel: 993 49 477

Betal senest 15. november 2019

Betaling med VIPPS. Bruk «Betal» til: 90794Husk! skriv melding:  k2901301 -p2902063  + hvem du betaler for.

Betaling til konto: 2801.45.98164Husk! skriv melding:  k2901301 -p2902063  + hvem du betaler for.

Program her