Invitasjon til «aahketjh jïh aajjetjh»

15. June 2018

Saemien Åålmege inviterer til treff «Aahketjh jïh ajjetjh» på Majavatn 15.-17.juni 2018. Treffet er ment som et møtested mellom barnebarn og besteforeldre. Målet er først og fremst å være sammen, der sørsamisk språk, kunnskapsformidling  og samisk trosopplæring står i sentrum.

Denne helga skal gå i besteforeldres tempo. Det vil si at det fins rom for improvisasjon og god tid til prat og lek! Tanken er at besteforeldre kommer sammen med sine barnebarn og har selv ansvaret for sine barnebarn under hele helga.

Saemien Åålmege ordner med utstyret som trengs. Saemien Åålmege kommer til å ha alle sine fire ansatte med; vikar trosopplæring, Meerke Krihke Leine Bientie, daglig leder Monica Kappfjell, diakon Bertil Jönsson og prest Einar Bondevik. Charlotta Kappfjell fra Hattfjelldal forvaltningskommune deltar som ressurs. «Voengelen Diedte» er en av våre samarbeidspartnere lokalt.

Det vil bli sosialt samvær med festmiddag lørdag kveld sammen med deltagere i Sjelties seminarer på Majavatn denne helga. Programmet der er under utarbeiding. Det vil blant annet vil bli markering av Dunderlandsulykka. Lørdag ettermiddag/kveld er det mulig å delta på festmiddag på Majavatn samfunnshus. Helga avsluttes med felles feiring av gudstjeneste søndag.

Kost, opphold og aktivitetene er gratis for alle. Deltagerne må selv betale for festmiddagen lørdag kveld.

Påmelding gjelder «først-til-mølla-prinsippet» Vi har reservert 5 dobbeltrom ved Nams-Inn, for dere som trenger overnatting. Ved påmelding ønsker vi i å vite dette om hver enkelt deltager:

Navn, alder, mobilnummer og epost (og eventuelle allergier),

Gi oss beskjed dersom dere har behov for spesiell tilrettelegging.

Send epost eller sms/ring Meerke innen 1.juni for påmelding:

Mobil: 41288227 Epost: mb789@kirken.no

Spre gjerne til andre interesserte! Buerie båeteme

Program, foregår ved Majavatn kapell

Fredag 15.6

• Kl 18.00 serveres en enkel varm rett til kveldsmat
  • Kort samling
  • Bli kjent

Lørdag 16.6

• Oppstart kl 11.00 med felles samling i låevtege
  • aktiviteter ute
  • Vi lager felles lunch sammen
    • Ø Sang- og fortellerstund «Mijjen gærhkoegærja»
    • Ø Sløydaktiviteter
    • Ø Leker, sanger og salmer fra «før i tiden»
    • Middag på samfunnshuset

Søndag 19.6:

• Gudstjeneste i kapellet kl 12.00: Minnegudstjeneste for Dunderlandsulykka
  • Avslutning med kirkekaffe, sosialt samvær

Gudstjeneste i Gløshaug kirke

Kom på gudstjeneste 1 juli 2018 klokken 12:00 i Gløshaug kirke

Biskop Tor Singsås slutter som biskop

Saemien Åålmege vil takke biskop Tor for hans innsats for å synliggjøre den samiske befolkningen i Nidaros.

Avskjedsgudstjeneste i Nidarosdomen søndag den 11. juni klokken 11:00

Her følger biskopens andakt

Konfirmant 2017/2018?

Saemien Åålmege/Samisk menighet i sørsamisk område (SÅ) inviterer ungdom født 2003 til konfirmantundervisning/konfirmasjonsopplegg undervisningsåret 2017/2018.

Seniortreff i Trondheim avlyst

Senior-treffet i Trondheim er avlyst.

Informasjon om nytt sted og ny tid kommer senere.

Ikke vær taus

Kronikk av Sametingspresident Vibeke Larsen om lansering av forskningsrapport: vold i nære relasjoner i samiske samfunn 8. Mars.