Skrevet den 29.05.20

Salme 93 - Gud er uforanderlig og allmektig

Herren er konge! Han har kledd seg i høyhet,

Herren har kledd seg i kraft og spent beltet om livet.

Verden står fast, den skal ikke rokkes.

Din trone står fast fra gammel tid, du er til fra evighet.

Elvene roper, Herre, elvene roper med høy røst.

Elvene roper med drønnende røst.

Herren er mektig i det høye, mer mektig enn bruset fra veldige vann, enn havets mektige brenninger.

Pålitelige er dine lovbud.

Ditt hus skal være hellig gjennom alle tider, Herre.

Kommentar (ved Oddbjørn Stjern, prest, Den Norske Israelsmisjon)

Noen av oss er slik at vi lett bikker ut av likevekt. Jeg er en av dem. Det var som å møte tjukke slekta da jeg ble kjent med tegneserien Asterix og gallerne. De som helst gikk med skjoldet over seg i redselen for å få himmelen i hodet! Det har vært noen runder med engstelse for oss med hang til å se det verste i det meste. I ungdomstiden var det den kalde krigen og atomvåpenkappløpet. Senere var det ulike naturkatastrofer: Tsjernobyl, overbefolkning, matmangel, miljøkris For meg har det derfor vært godt å bli møtt av tekster som i Salme 93. Først med skildringen av en Gud som (fortsatt) er konge, som har kledd seg i høyhet og kraft, og spent beltet om livet. Deretter, som en konsekvens:

«Verden står fast, den skal ikke rokkes».

Det er en ekte angstfordriver. Og jeg tror på det. Herren kommer ikke ut av likevekt. Han blir ikke handlingslammet. Men er klar for å stride for den jord han har skapt, og for de mennesker som bor der. Hans styre og strid for oss har jeg ikke full innsikt i. Men jeg vet at navnet Jesus er det sentrale i det. Han som sa: Jeg er veien, sannheten og livet. Derfor er det viktig å bli kjent med ham, og å gjøre ham kjent. Kjennskapen til Jesus slår til på de mest utenkelige steder. Midt blant flyktninger i sammenheng med Syriakrigen, oppsto det stort behov for tepper, mat, telt, medisin ..., ja, men også bibler. Folk ville bli kjent med Jesus!

Så jeg tror at salmistens ord fortsatt gjelder, og erfares: Verden står fast, den skal ikke rokkes.

Åpent møte, Sannhets- og forsoningskommisjonen i Trondheim

Sannhets- og forsoningskommisjonen ønsker velkommen til åpent møte, Kulturtorget på Trondheim folkebibliotek, lørdag 25. januar fra 16.00-18.00.

Familiesamling 2019

Velkommen til årets familiesamling i Trondheim

22.—24. november 2019

Gudstjeneste i Ilen kirke

Søndag 24. november kl. 11.00

Kirkekaffe på Comfort hotell.

Påmelding senest 8. november til:

Monica Kappfjell

e-post: samiskmenighet@kirken.no

Tel: 993 49 477

Betal senest 15. november 2019

Betaling med VIPPS. Bruk «Betal» til: 90794Husk! skriv melding:  k2901301 -p2902063  + hvem du betaler for.

Betaling til konto: 2801.45.98164Husk! skriv melding:  k2901301 -p2902063  + hvem du betaler for.

Program her