Skrevet den 06.05.20

Salme 70

Til korlederen. Av David.Til påminning.

Skynd deg, Gud, og hjelp meg, Herre, fri meg ut! La dem som står meg etter livet, bli til skamme og til spott! La dem som vil meg vondt, trekke seg tilbake uten ære! La dem som ler hånlig, snu seg bort i skam. La alle som søker deg, fryde og glede seg i deg! La dem som elsker din frelse, alltid si: «Stor er Gud!» Men jeg er hjelpeløs og fattig. Skynd deg, Gud! Du er min hjelp, du berger meg. Herre, drøy ikke lenger!

Kommentar (ved generalsekretær Helge S. Gaard, NMS)

Det er godt å ha et sted å henvende seg når en er i nød, til en eller noen som en har tillit til. Klagesalmene er gode å ha, de setter et eksempel til etterfølgelse eller som det står i overskriften til Salme 70: «til påminning». Påminning om at vi har en Gud som tar imot vår klage like naturlig som han tar imot vår takk og lovsang. Vi tror på Gud som ikkje slukker en rykende veke, en Gud som har telt vår hodehår og våre tårer. Han vet at livet har sine påkjenninger og tøffe sider. Jesus gikk inn i livets tyngste påkjenninger, han vet kva det kostet, han gikk alene inn i dødskampen for at ikke du og jeg skal være alene verken i livet, i døden eller i evigheten. Det er vondt å lese at mennesker har hatt det så vanskelig som salmisten beskriver det i angst for forfølgelse og at mennesker vil denne personen vondt. Men det er fint å lese at denne personen vender seg til Gud med all sin nød og oppfordrer andre til å gå til Gud med sin nød slik at de kan oppleve frelse og at Gud er stor. For midt i nøden har salmisten tillit til at Gud er hans hjelp, Gud berger ham – og at Herren ikke må drøye med å hjelpe. NMS har fått bønn om hjelp i disse koronatider, frå våre samarbeidspartnere på Madagaskar, i Etiopia, i Mali, i Pakistan, i Egypt og Midt-Østen. Vi har sagt ja til å hjelpe slik at vi som kristne brødre og søstre, kan hjelpe i deres bønn til Gud og mennesker – for at de gjennom oss også kan kjenne: «Stor er Gud».

Nidaros bispedømme er gjennom Samarbeid menighet og misjon (SMM) engasjert i misjonsarbeid i mange land gjennom organisasjonene: NMS, Normisjon, Misjonsalliansen, Israelsmisjonen, Stefanusalliansen, HimalPartner, Areopagos. Hele verden lider av koronapandemien. Denne salmestafetten er med og støtter de sju organisasjonene i denne tiden. Slik at evangeliet gjennom ord og handling kan nå ut til mange mennesker i denne krevende tid.

En gave til misjonsarbeidet kan gis gjennom VIPPS 574201 eller bankkonto 4212.51.87050

Åpent møte, Sannhets- og forsoningskommisjonen i Trondheim

Sannhets- og forsoningskommisjonen ønsker velkommen til åpent møte, Kulturtorget på Trondheim folkebibliotek, lørdag 25. januar fra 16.00-18.00.

Familiesamling 2019

Velkommen til årets familiesamling i Trondheim

22.—24. november 2019

Gudstjeneste i Ilen kirke

Søndag 24. november kl. 11.00

Kirkekaffe på Comfort hotell.

Påmelding senest 8. november til:

Monica Kappfjell

e-post: samiskmenighet@kirken.no

Tel: 993 49 477

Betal senest 15. november 2019

Betaling med VIPPS. Bruk «Betal» til: 90794Husk! skriv melding:  k2901301 -p2902063  + hvem du betaler for.

Betaling til konto: 2801.45.98164Husk! skriv melding:  k2901301 -p2902063  + hvem du betaler for.

Program her