Skrevet den 01.04.20

Kirkens SOS er en åpen og inkluderende tjeneste som ønsker å være her for alle, uavhengig av religion, etnisitet og legning.

Derfor ønsker Kirkens SOS Nord-Hålogaland å undersøke om det er behov for krisetjeneste på våre tre samiske språk.

Kirkens SOS er Norges største døgnåpne krisetelefon for mennesker i eksistensiell krise, og vi er et selvmordsforebyggende tiltak. Vi er en åpen og inkluderende tjeneste der både våre frivillige og våre innringere/innskrivere er representative for vårt samfunn forøvrig mht religion, etnisitet og legning. Vi har i dag tilbud på telefon, chat og melding, men alle våre tjenester er foreløpig kun på norsk.

Denne undersøkelsen vil kartlegge behovet for samiskspråklig krisetjeneste, og tar for seg våre tre samiske språk; Nordsamisk, Sørsamisk og Lulesamisk.

- Vi ønsker også å få svar på, gjennom forundersøkelsen, om denne tjenesten skal være via telefon, chat eller SOS-meldinger, eller flere av disse alternativene. I tillegg til dette ønsker vi å undersøke om det er frivillighetsgrunnlag nok til å kunne drifte et slikt tilbud, sier Gry Heggås Jensen, leder for Kirkens SOS Nord-Hålogaland.

Kirkens SOS tilbyr noen å prate med i krisesituasjoner. Gry utdyper at forskning viser at når man snakker samme språk, så er det lettere å få kontakt.

- Språket blir en inngangsbillett for å forstå hverandre bedre. Det blir viktig å møte innringer/innskriver ut i fra deres egne premisser og måte å se verden på.Ut i fra disse funnene i forskningen, så skulle man tro at det ville være fordelaktig for de med samisk bakgrunn å få lov til å uttrykke seg på det språket de ønsker, når de befinner seg i en sårbar situasjon. Dette ønsker vi å undersøke nærmere gjennom dette forprosjektet.

Lenke til Kirkens SOS

Prosjektet har fått kr 310.000 i støtte fra Sametinget.

Informasjon om databehandling

Formålet med innhenting av opplysninger er å kunne gjennomføre spørreundersøkelse hvor man får bekreftet unike respondenter ved hjelp av mailadresser.

Alle personopplysninger gitt i undersøkelsen vil bli behandlet anonymt. Opplysningene vil bli behandlet iht. personvernerklæring som er basert på EUs personvernforordning (EU General Data Protection Regulation eller GDPR) og norsk personvernlovgivning (personopplysningsloven).

Er det behov for krisetjeneste på samisk? Trykk her for å ta undersøkelsen

Åpent møte, Sannhets- og forsoningskommisjonen i Trondheim

Sannhets- og forsoningskommisjonen ønsker velkommen til åpent møte, Kulturtorget på Trondheim folkebibliotek, lørdag 25. januar fra 16.00-18.00.

Familiesamling 2019

Velkommen til årets familiesamling i Trondheim

22.—24. november 2019

Gudstjeneste i Ilen kirke

Søndag 24. november kl. 11.00

Kirkekaffe på Comfort hotell.

Påmelding senest 8. november til:

Monica Kappfjell

e-post: samiskmenighet@kirken.no

Tel: 993 49 477

Betal senest 15. november 2019

Betaling med VIPPS. Bruk «Betal» til: 90794Husk! skriv melding:  k2901301 -p2902063  + hvem du betaler for.

Betaling til konto: 2801.45.98164Husk! skriv melding:  k2901301 -p2902063  + hvem du betaler for.

Program her