Saemien Åålmeges ungdomstreff

Skrevet den 16.10.19

26.10.2019 i Røyrvik!

Hva: Saemien Åålmege inviterer ungdom (i samarbeid med Gïeleaernie, Røyrvik) til dagstreff lørdag den 26.oktober i Røyrvik. Arrangementet er en del av markeringen av «Gïelevåhkoe/Samisk språkuke» i Røyrvik i uke 43.

Påmeldingsfrist: Innen mandag 21.10 til Meerke.

Målgruppe: Ungdom tilknyttet det sørsamiske området mellom 14-20 år.

Tidspunkt: Vi starter dagen kl. 11.00 med kaffe. Dagen avsluttes med «Viltaften» kl 19.00-21.00. Vi håper også at alle vil delta på gudstjenesten søndag kl.11 i Røyrvik kirke.

Kostnader: Det er gratis å delta. Saemien Åålmege dekker reise (*se nederst på siden), kost og opphold under samlingen.

Innhold: Saemien Åålmege har tidligere arrangert årlige ungdomssamlinger i på ulike steder i sørsamisk område. Ungdomssamlingen er tospråklig (sørsamisk og norsk) slik at alle kan delta uavhengig av språknivå. Dette blir en dag med tid for å reflektere og snakke sammen, ha det morsomt og trivelig i lag!

• Samhold:Mange unge sørsamer uttrykker at det er viktig å være sammen. Hva ligger i begrepet samhold? Om tilhørighet og utenforskap.
  • Livssituasjon:Sørsamisk ungdom bor spredt og har ulike livsvilkår. Hva binder oss sammen og hvordan kan våre bånd styrkes?

Spørsmål: Ta kontakt med Meerke på mobil 41288227 eller mb789@kirken.no

*reise tur/retur på rimeligste måte med offentlig transportmiddel. Avtales i forkant med Meerke i forkant av bestilling.

Sign.

Saemien Åålmege, epost: mb789@kirken.no

Meerke Krihke Leine Bientie, mobil: 412 88 227

Lørdag 26.10

11:00         Velkomst og kaffe i peisestuggu Limingen gjestegård

12:00         «Gie manne?» Om sørsamisk ungdoms samhold og livssituasjon

14:00         Lunch på Limingen gjestegård

15:00         Fortsettelse «Gie Manne

16:00         Besøk i derhviegåetie før vi går til biblioteket

17:00         Boklansering på biblioteket av «Mojhtijstie» Jonar Thomasson, Gieleaernie

18:00         Pause/ombytte

19:00         Festmiddag «Viltaften» ved Limingen Gjestegård NB: påmelding til Meerke

21:00         Avslutning program ungdomstreff

Søndag 27.10

11:00         Gudstjeneste med Anna Jönsson og Bertil Jönsson i Røyrvik kirke med kirkekaffe

Velkommen til årets familiesamling i Trondheim

22.—24. november 2019

Gudstjeneste i Ilen kirke

Søndag 24. november kl. 11.00

Kirkekaffe på Comfort hotell.

Påmelding senest 8. november til:

Monica Kappfjell

e-post: samiskmenighet@kirken.no

Tel: 993 49 477

Betal senest 15. november 2019

Betaling med VIPPS. Bruk «Betal» til: 90794Husk! skriv melding:  k2901301 -p2902063  + hvem du betaler for.

Betaling til konto: 2801.45.98164Husk! skriv melding:  k2901301 -p2902063  + hvem du betaler for.

Program her

Gudstjeneste i Røyrvik 27 oktober 2019

2019 er FNs internasjonale urfolksspråkår. I denne sammenhengen ble det arrangert Samisk språkuke 21.-27. oktober i Røyrvik. Det hele ble avsluttet med en flott gudstjeneste.

Saemien Åålmeges ungdomstreff

Valgresultat av kirkevalget 2019

Her er resultatet fra årets valg til Saemien Åålmege Raerie

Konfirmasjon 2019 / 2020

Saemien Åålmege / Samisk menighet i sørsamisk område (SÅ) inviterer ungdom født 2005 til konfirmantundervisning / konfirmasjonsopplegg undervisningsåret 2019/2020.

Undervisningen vil legge vekt på samisk identitet, språk, kultur og samisk kristendomsforståelse.  Den avsluttende konfirmasjonsleiren blir 3.-9.august 2020 med konfirmasjonsgudstjeneste søndag 9. august 2020. Sted er ennå ikke avklart.

Det er lagt opp til 3 leirsamlinger og en del hjemmeoppgaver med nettundervisning. I tillegg inviteres konfirmantene til en ungdomssamling som er under planlegging.

Invitasjon til «aahketjh jïh aajjetjh»

Saemien Åålmege inviterer til treff «Aahketjh jïh ajjetjh» på Majavatn 14.-16.juni 2019. Treffet er et møtested mellom barnebarn og besteforeldre.

Eldretreff Namsos 2019

Mandag 6. mai er det eldretreff i Namsos