Konfirmasjon 2019 / 2020

Skrevet den 20.06.19

Konfirmasjon 2019 / 2020

Saemien Åålmege / Samisk menighet i sørsamisk område (SÅ) inviterer ungdom født 2005 til konfirmantundervisning / konfirmasjonsopplegg undervisningsåret 2019/2020.

Undervisningen vil legge vekt på samisk identitet, språk, kultur og samisk kristendomsforståelse.  Den avsluttende konfirmasjonsleiren blir 3.-9.august 2020 med konfirmasjonsgudstjeneste søndag 9. august 2020. Sted er ennå ikke avklart.

Det er lagt opp til 3 leirsamlinger og en del hjemmeoppgaver med nettundervisning. I tillegg inviteres konfirmantene til en ungdomssamling som er under planlegging.

Konfirmasjonsundervisning og samlinger:

• Undervisningen starter med første samling torsdag 12. - søndag 15. september 2019 på Røros.
  • Det planlegges en ungdomssamling for sørsamisk ungdom i alder 14-30 år i Røyrvik 25.-27.oktober (Konfirmantene inviteres også. Egen invitasjon til dette kommer)
  • Presentasjon av våre konfirmanter i Trondheim. Konfirmantene med familier er spesielt invitert til Familietreff i Samisk menighet i Trondheim 22-24. november 2019.
  • Den 2. leiren vil bli 12-15.mars 2020 i sørsamisk område, på Finsås på Snåsa. Dette er en allsamisk leir som Samisk Kirkeråd arrangerer i samarbeid med oss. Her deltar konfirmanter fra alle de samiske områdene. Det er 30 plasser som fordeles på geografisk, hvorav Sørsamisk område har fortrinn av 10.plasser.
  • En ukes leir 3.-9. august 2020 med konfirmasjonsgudstjeneste søndag den 9.august. Det er ennå usikkert hvor denne blir. Mer info kommer.
  • Konfirmasjonsgudstjeneste søndag 9.      august 2020
  • Konfirmantundervisning      på nett mellom samlingene.

Møte for konfirmanter, foreldre og foresatte

Ettersom vi bor spredt har vi erfaring med å avholde telefonmøter.

Avsluttende gudstjeneste / konfirmasjon

Konfirmasjonsgudstjenesten blir søndag 9. august 2020.

Vi regner med at en del av konfirmantene ønsker å bli konfirmert i sin heimemenighet. Uansett er de også velkommen til å delta i dette samiske opplegget og være med på den avsluttende gudstjenesten søndag 9. august. Der kan de få gjentatt - på samisk med håndspåleggelse - den bønnen som ble bedt under konfirmasjonsgudstjenesten i heimemenigheten.

Kostnader:

Egenandel for hele konfirmantperioden blir på kun kr 3.000,- og kr 6.000,- for ikke-medlemmer i Saemien Åålmege.

Egenandelen dekker reise, kost, overnatting og aktiviteter under alle samlingene. Nærmere informasjon blir gitt til de som melder seg på.

Hvordan bli medlem i SÅ, se www.samiskmenighet.no eller kontakt daglig leder samiskmenighet@kirken.no

• Påmelding:

Påmelding innen 5. august 2019.

Alle må sende sin påmelding som gjelder hele opplegget, det gjelder også for de som ikke kan møte på alle samlingene.

Mer info på hjemmeside www.samiskmenighet.no
send oss en e-post med spørsmål til: samiskmenighet@kirken.no
eller dere kan ta direkte kontakt med oss.

Kontakt:

Einar Bondevik, tlf 47453902, E-post: eb788@kirken.no
Meerke Krihke Leine Bientie, tlf 41 28 82 27 , e-post: mb789@kirken.no

Monica Kappfjell, daglig leder SÅ, tlf. 99 34 94 77 eller e-post: samiskmenighet@kirken.no

Åpent møte, Sannhets- og forsoningskommisjonen i Trondheim

Sannhets- og forsoningskommisjonen ønsker velkommen til åpent møte, Kulturtorget på Trondheim folkebibliotek, lørdag 25. januar fra 16.00-18.00.