Skrevet den 20.05.19

Invitasjon til «aahketjh jïh aajjetjh»

Saemien Åålmege inviterer til treff «Aahketjh jïh ajjetjh» på Majavatn 14.-16.juni 2019. Treffet er et møtested mellom barnebarn og besteforeldre. Målet er først og fremst å være sammen, der sørsamisk språk, kunnskapsformidling og samisk trosopplæring står i sentrum. Søndag feirer vi gudstjeneste i Majavatn kapell.

Denne helga skal gå i besteforeldres tempo. Det vil si at det fins rom for improvisasjon og god tid til prat og lek! Tanken er at besteforeldre kommer sammen med sine barnebarn og har selv ansvaret for sine barnebarn under hele helga.

Meerke Krihke Leine Bientie fra Saemien Åålmege og Charlotta Gaebpien-Njajta fra Hattfjelldal forvaltningskommune deltar som ressurspersoner.

Helga avsluttes med felles feiring av gudstjeneste søndag.

Kost, opphold og aktivitetene er gratis for alle. Egenandel: hver enkelt deltager dekker egen reise t/r.

Påmelding gjelder «først-til-mølla-prinsippet» Vi har reservert 5 dobbeltrom ved Nams-Inn, for dere som trenger overnatting. Ved påmelding ønsker vi i å vite dette om hver enkelt deltager:

Navn, alder, mobilnummer og epost (og eventuelle allergier),

Gi oss beskjed dersom dere har behov for spesiell tilrettelegging.

Send epost eller sms/ring Meerke innen 7.juni for påmelding:

Mobil: 41288227 Epost: mb789@kirken.no

Spre gjerne til andre interesserte! Buerie båeteme

Program:

Fredag 14.6

• Kl 18.00 serveres en enkel varm rett til kveldsmat
  • Bli kjent

Lørdag 16.6

• Oppstart kl 11.00 med felles samling i låevtege
  • aktiviteter ute
  • Vi lager felles varm mat
    • Ø Sang- og fortellerstund «Mijjen gærhkoegærja»
    • Ø Sløydaktiviteter
    • Ø Leker, sanger og salmer fra «før i tiden»

Søndag 19.6:

• Gudstjeneste i kapellet kl 11.00
  • Avslutning med kirkekaffe, sosialt samvær

Saemien Åålmeges ungdomstreff

Velkommen til Saemien Åålmeges ungdomstreff

26.10.2019 i Røyrvik!

Hva: Saemien Åålmege inviterer ungdom (i samarbeid med Gïeleaernie, Røyrvik) til dagstreff lørdag den 26.oktober i Røyrvik. Arrangementet er en del av markeringen av «Gïelevåhkoe/Samisk språkuke» i Røyrvik i uke 43.

Påmeldingsfrist: Innen mandag 21.10 til Meerke.

Valgresultat av kirkevalget 2019

Her er resultatet fra årets valg til Saemien Åålmege Raerie

Konfirmasjon 2019 / 2020

Saemien Åålmege / Samisk menighet i sørsamisk område (SÅ) inviterer ungdom født 2005 til konfirmantundervisning / konfirmasjonsopplegg undervisningsåret 2019/2020.

Undervisningen vil legge vekt på samisk identitet, språk, kultur og samisk kristendomsforståelse.  Den avsluttende konfirmasjonsleiren blir 3.-9.august 2020 med konfirmasjonsgudstjeneste søndag 9. august 2020. Sted er ennå ikke avklart.

Det er lagt opp til 3 leirsamlinger og en del hjemmeoppgaver med nettundervisning. I tillegg inviteres konfirmantene til en ungdomssamling som er under planlegging.

Eldretreff Namsos 2019

Mandag 6. mai er det eldretreff i Namsos