Valg til nytt menighetståd

Skrevet den 15.05.19

Ved kirkevalget 8.-9. september i høst skal det også velges nytt menighetsråd for Saemien Åålmege. Saemien Åålmegeraerie satte ned en nominasjonskomité bestånde av Nils Tonny Bransfjell, Aud Renander, Charlotta Gaebpien-Njaita, Cecilie Lifjell og Einar Bondevik.

Valglisten er som følger:

Sonja Kristine Danielsen, f. 1977, 7530 Meråker

Paul Bendikk Jåma, f. 1979, 7715 Steinkjer

Lajla Kristine Danielsen Lifjell, f. 1995, 8610 Mo i Rana

May Bente Anita Jønsson f. 1989, 6600 Sunndalsøra

Roger Bendiksen, f. 1958, 7370 Brekkebygd

Laila Anita Otervik, f. 1965, 2977 Øye

Majja-Krïhke (Maja-Kristine) Bransfjell, f. 2000, 7370 Brekkebygd

Kjell Jøran Jåma, f. 1948, 7760 Snåsa

Maths Mortensson, f. 1959, 2443 Drevsjø

Lars Ivar Danielsen, f. 1961, 2443 Drevsjø

Pål Kristoffer Toven, f. 1984, 7896 Brekkvasselv

Valget foregår som postvalg. Medlemmer i SÅ med stemmerett, dvs. alle som er født i 2004 og eldre, får tilsendt stemeseddel i posten og sender denne inn til valgstyret. NB! Stemmeseddelen må være framkommet innen fristen som er 9. september.

På stemmeseddelen kasn man sette kryss for å gi ekstra stemmer til opptil tre kandidatene .

Eventuell klage på denne listen (formelle mangler eller feil) må rettes til Saemien Åålmegerareie innen én uke, dvs. 22. mai 2019.

Valgresultat av kirkevalget 2019

Her er resultatet fra årets valg til Saemien Åålmege Raerie

Konfirmasjon 2019 / 2020

Saemien Åålmege / Samisk menighet i sørsamisk område (SÅ) inviterer ungdom født 2005 til konfirmantundervisning / konfirmasjonsopplegg undervisningsåret 2019/2020.

Undervisningen vil legge vekt på samisk identitet, språk, kultur og samisk kristendomsforståelse.  Den avsluttende konfirmasjonsleiren blir 3.-9.august 2020 med konfirmasjonsgudstjeneste søndag 9. august 2020. Sted er ennå ikke avklart.

Det er lagt opp til 3 leirsamlinger og en del hjemmeoppgaver med nettundervisning. I tillegg inviteres konfirmantene til en ungdomssamling som er under planlegging.

Invitasjon til «aahketjh jïh aajjetjh»

Saemien Åålmege inviterer til treff «Aahketjh jïh ajjetjh» på Majavatn 14.-16.juni 2019. Treffet er et møtested mellom barnebarn og besteforeldre.

Eldretreff Namsos 2019

Mandag 6. mai er det eldretreff i Namsos

Her er programmet.

Valg til nytt menighetståd