Skrevet den 18.04.18

Biskop Herborg ble vigslet til tjenesten i Nidarosdomen, 10. september 2017. Hun er fra Sørreisa, og har tidligere vært prost i Strinda, domprost i Tromsø, kapellan i Lenvik og res.kap i Hammerfest.

Konfirmasjon 2019 / 2020

Saemien Åålmege / Samisk menighet i sørsamisk område (SÅ) inviterer ungdom født 2005 til konfirmantundervisning / konfirmasjonsopplegg undervisningsåret 2019/2020.

Undervisningen vil legge vekt på samisk identitet, språk, kultur og samisk kristendomsforståelse.  Den avsluttende konfirmasjonsleiren blir 3.-9.august 2020 med konfirmasjonsgudstjeneste søndag 9. august 2020. Sted er ennå ikke avklart.

Det er lagt opp til 3 leirsamlinger og en del hjemmeoppgaver med nettundervisning. I tillegg inviteres konfirmantene til en ungdomssamling som er under planlegging.

Invitasjon til «aahketjh jïh aajjetjh»

Saemien Åålmege inviterer til treff «Aahketjh jïh ajjetjh» på Majavatn 14.-16.juni 2019. Treffet er et møtested mellom barnebarn og besteforeldre.

Eldretreff Namsos 2019

Mandag 6. mai er det eldretreff i Namsos

Her er programmet.

Valg til nytt menighetståd

Ved kirkevalget 8.-9. september i høst skal det også velges nytt menighetsråd for Saemien Åålmege. Saemien Åålmegeraerie satte ned en nominasjonskomité bestånde av Nils Tonny Bransfjell, Aud Renander, Charlotta Gaebpien-Njaita, Cecilie Lifjell og Einar Bondevik.

Valglisten er som følger:

Biskop Tor Singsås slutter som biskop

Saemien Åålmege vil takke biskop Tor for hans innsats for å synliggjøre den samiske befolkningen i Nidaros.

Avskjedsgudstjeneste i Nidarosdomen søndag den 11. juni klokken 11:00

Her følger biskopens andakt