Skrevet den 18.04.18

Det er når det er som mørkest, at morgenen gryr. I mørket, i det stille, gjenoppretter Gud livet. Da sollyset flommet over gravhagen denne påskemorgenen, lyste den på en liten flekk av jorda hvor det har hendt ting som for alltid forandrer verden. Det var evighetens soloppgang.

Der det ikke lenger var håp, skjedde det noe nytt, noe skremmende annerledes.  Det utrolige inntraff, det som var altfor usannsynlig til å være sant. Det skal ikke gå an. Guds rike har brutt inn – sprengt seg inn i denne verden med alle dens begrensninger.  Oppstandelsen setter alle liv og alt liv inn i et perspektiv som ligger utenfor vår fatteevne.

Vi må fremdeles leve og kjempe med døden. Påskehendelsen gjør noe med vår sorg, med våre liv og våre håp: Da Jesus stod opp fra de døde, satte han en grense for døden og de krefter som vil ødelegge livet. Det har konsekvenser langt ut over den første påskemorgen. Evighetens soloppgang som skjedde denne tidlige morgenen endrer vårt forhold til døden.  Den samme evighetens soloppgang går opp også over våre liv, og sender lys helt inn til der vi strever med våre sorger og vår tvil og tro.  Vårt liv og vår død blir aldri det samme mer. Verden blir aldri mer den samme mer: For evigheten har brutt seg inn i tida.

Der håpløsheten er, skaper Gud håpet i hjertene våre.

I vår fragmenterte, oppstykka og urolige verden hvor vi leter etter mening og sammenheng, kommer Jesus og hjelper oss å sette bitene av våre liv sammen.  Jesus møter oss her og nå, og gir oss tilbake det håpet som vi trodde var tapt. Vi lever i forsoningens og nyskapelsens tid- for kjærligheten har vist seg å være sterkere enn døden. Kjærligheten har seiret. Den har et navn og et ansikt: Jesus Kristus, den oppståtte.

Han stod opp før dagen demret;

Utav natt brøt lyset fram.

Kristus lever, han har seiret;

Evig lever vi med ham.

Han er her og han vil skape

Liv der natt og mørke bor.

Kristus lever, vi skal bære

Herrens seierstegn på jord.

T.John Bell/Sven Aasmundstveit.

(Salmeboka, nr 214)

God påskefeiring !

Herborg Finnset

biskop i Nidaros

(du kan lese mer f.eks i Lukasevangeliet. kap 22-24)

Avlysning Familiesamlingen 2021

SÅR beklager at de ser seg nødt til å avlyse årets planlagte familiesamling ( 19-21.mars 2021) pga Covid-19 situasjonen.

Støtteerklæring til Åarjel-Fovsen og Jillien-Njaarke

-  i forbindelse med vindkraftutbygging i deres reinbeiteområder.