Velkommen til Saemien Åålmeges ungdomstreff 9-12.2.2017 -Tåante 2017

Skrevet den 13.01.17

Velkommen til Saemien Åålmeges årlige ungdomssamling i Trondheim!

Torsdag 9.2- søndag 12.2. Vi starter torsdag kveld kl. 18.00 med mat på Egon i Kongens gate. Vi avslutter søndag omtrent kl .13.

Ungdom tilknyttet det sørsamiske området mellom 14-30 (født 2002-1987), Medlemmer i Saemien Åålmege vil bli prioritert.

Ungdomssamlinga er blitt mulig takket være midler fra Sametinget.

Påmeldingfrist: Innen mandag 23.1 kl 15.00 til Meerke

De 20 første som melder seg på får plass. «Først-til-mølla»-prinsippet gjelder!

Velkommen til Saemien Åålmeges årlige ungdomssamling i Trondheim!

Torsdag 9.februar - søndag 12.februar.

Hvor: Comfort Park Hotell i Trondheim.  Adresse: Prinsensgate 4a. Det ligger et steinkast unna Nidarosdomen.

Hvordan: Saemien Åålmege dekker reise (*se nederst på siden), kost under samlingen (* Se nederst) og opphold (overnatting torsdag-søndag). Vi dekker også undervisningsmateriell.

Innhold: Saemien Åålmege mener at DU er viktig! Vi ønsker at ungdommens stemme skal høres under jubileumsuka «Tråante 2017». Det vil bli fokus på sørsamisk språk og kirkeliv i samlinga. Vi kommer til å delta på enkelte programposter fra det flotte jubileumsprogrammet i samlinga. Detaljert program vil komme! Det er lagt opp til mange spennende tema! Det vil også bli godt med tid for å snakke og være sammen, ha det sosialt og trivelig!

Spørsmål: Ta kontakt med Meerke på mobil 41288227 eller mb789@kirken.no

*reise tur/retur på rimeligste måte med offentlig transportmiddel. Inntil kr 2.000,- pr. deltager. Avtales i forkant med Meerke i forkant av bestilling.

*kost: måltid fredag kveld, hele fredag og lørdag, frokost frem til kl 11 søndag.

Gudstjeneste i Gløshaug kirke

Kom på gudstjeneste 1 juli 2018 klokken 12:00 i Gløshaug kirke

Biskop Tor Singsås slutter som biskop

Saemien Åålmege vil takke biskop Tor for hans innsats for å synliggjøre den samiske befolkningen i Nidaros.

Avskjedsgudstjeneste i Nidarosdomen søndag den 11. juni klokken 11:00

Her følger biskopens andakt

Konfirmant 2017/2018?

Saemien Åålmege/Samisk menighet i sørsamisk område (SÅ) inviterer ungdom født 2003 til konfirmantundervisning/konfirmasjonsopplegg undervisningsåret 2017/2018.

Seniortreff i Trondheim avlyst

Senior-treffet i Trondheim er avlyst.

Informasjon om nytt sted og ny tid kommer senere.

Ikke vær taus

Kronikk av Sametingspresident Vibeke Larsen om lansering av forskningsrapport: vold i nære relasjoner i samiske samfunn 8. Mars.