Seniortreff i Røyrvik

Skrevet den 27.09.16

I 2016 foregikk seniortreff i Røyrvik i strålende vær.

Tema i år var kulturminner.

Den første dagen var vi i og rundt Røyrvik kirke. Den andre dagen var vi rundt og såg på kulturminner rundt i kommunen. Den siste dagen kom Charlotta Kappfjell og fortalte om sitt prosjekt om samiske salmer og sanger.

Fra den 19 til den 21 september var det seniortreff i Røyrvik. Årets treff var i samarbeid med Røyrvik kommune.

Vi var innom Vaekie.

img_1719.jpg

Her pekes det på kommunens fjell, Derga

img_1720.jpg

Spente deltakere på dagens program

img_1721.jpg

I gammen på Vaekie fortalte Jonar Thomasson gamle historier fra Røyrvik.

img_1728.jpg

Maili Jåma og Maidi Steinfjell var med og arransjerte programmet.

img_1730.jpg

Her ble det en stopp for å se på plassen der Jakob Derga i sin tid skilte ut sin reinflokk.

img_1739.jpg

Her er Peggy Derga sitt gamle bosted.

img_1732.jpg

Stemningsbilde over Vekteren.

img_1744.jpg

Jonar viste gamle samiske kulturminner.

img_1746.jpg

Synlig bevis på samisk tilstedeværelse.

img_1752.jpg

Det ble også tid til kaffe ved Namsvatn.

img_1759.jpg

Her viser Jonar en gammel samisk boplass i Vekterlia.

img_1762.jpg

Det finnes også samiske kulturminner i Røyrvik sentrum.

img_1766.jpg

Her studeres et over 70 år gammelt bilde på Kvilarstein.

img_1769.jpg

Siste dagen kom Charlotta Kappfjell og ville fortelle om et prosjekt hun er engasajert i og samtidlig få hjelp av deltakerne til dette.

Gudstjeneste i Gløshaug kirke

Kom på gudstjeneste 1 juli 2018 klokken 12:00 i Gløshaug kirke

Biskop Tor Singsås slutter som biskop

Saemien Åålmege vil takke biskop Tor for hans innsats for å synliggjøre den samiske befolkningen i Nidaros.

Avskjedsgudstjeneste i Nidarosdomen søndag den 11. juni klokken 11:00

Her følger biskopens andakt

Konfirmant 2017/2018?

Saemien Åålmege/Samisk menighet i sørsamisk område (SÅ) inviterer ungdom født 2003 til konfirmantundervisning/konfirmasjonsopplegg undervisningsåret 2017/2018.

Seniortreff i Trondheim avlyst

Senior-treffet i Trondheim er avlyst.

Informasjon om nytt sted og ny tid kommer senere.

Ikke vær taus

Kronikk av Sametingspresident Vibeke Larsen om lansering av forskningsrapport: vold i nære relasjoner i samiske samfunn 8. Mars.