Saemien Ååmeges ungdomstreff 2016

Skrevet den 18.01.16

Buerie båeteme tjåanghkose noeride!

Velkommen til Saemien Åålmeges ungdomstreff 12-14.2.2016

Hva: Velkommen til Saemien Åålmeges ungdomssamling!

De 10 første som melder seg på får plass. «Først-til-mølla»-prinsippet. Påmeldingfrist: Innen fredag 29.1 kl 15.00 til Meerke (se neste side)

Hvem: Alle medlemmer mellom 15-30 (født 2001-1986), potensielle eller andre medlemmer i målgruppa.

Når: fredag 12.2- søndag 14.2. Vi starter fredag kveld kl 18.00 med mat på Egon i Kongens gate. Vi avslutter søndag ca kl 13.

Hvor: Comfort Park Hotell i Trondheim.  Adresse: Prinsensgate 4a. Det ligger et steinkast unna Nidarosdomen.

Hvordan: Saemien Åålmege dekker reise (*Se neste side), kost (fredag kveld, hele lørdag og søndag er frokost inkludert) og opphold (overnatting fre-sønd). Vi dekker også undervisningsmateriell.

Innhold: Saemien Åålmege mener at DU er viktig! Vi ønsker at ungdommens stemme skal høres. Det vil bli fokus på sørsamisk språk i samlinga. Det er lagt opp til mange spennende tema! Det er godt med tid for å snakke sammen, ha det sosialt og trivelig!

ungdomssamling 20153.jpg

Bildet er fra fjorårets ungdomssamling der 10 ungdommer deltok. På bildet: Elsa-Marja Kappfjell, Nadia Otervik, Maajja-Krihke Bransfjell, Emma Rustad og Anna Jönsson.

Spørsmål: Ta kontakt med Meerke på mobil 41288227 eller mb789@kirken.no

*reise tur/retur på rimeligste måte med offentlig transportmiddel. Inntil kr 2.000,- pr. deltager. Avtal gjerne med Meerke i forkant av bestilling.

Program ungdomssamling i Trondheim 12-14.2.2016

Fredag 12.2

18.00-20.00

Middag /kveldsmat på Egon

Vi møtes på Egon, Kongensgate 30. (Samme   gate som Hotell Comfort Park Hotell) Der får dere mat.

20.15

Innsjekking. Vi går sammen fra Egon til Hotell Comfort Park Hotell.

21.00-

22.00

«Samling:»: «Hvorfor denne samlinga?». Gjennomgang av timeplan mm.

22.00-

23.30

Sosialt: Latter, prat og Amigos-spill!

Buerie jijjie!

Lørdag 13.2

09.00-10.00

Frokost

10.00-

11.00

"Hva gjør deg til den du   er" Om identitet og livsmestring. Hva betyr din forståelse og innsikt   med dine valg og handlinger?

Livsmestring og positiv identitet har stor betydning for oss   alle. Blir du sett og akseptert for den du er? Kan vi lære   oss kulturforståelse?

Tove-Lill Labahå Magga fra Samisk   kirkeråd

11.00-

11.30

Kaffe og te-pause

11.30-

12.30

Fortsettelse med tema «Hva gjør deg til den du er»

Tove-Lill fort-setter

12.30-

13.00

Pause. Vi går sammen på Egon

13.00-

14.30

Lunch på Egon

14.30-

15.30

Gruppearbeid. "Case" i grupper med oppsummering

Tove-Lill og Meerke

15.30-

16.00

Fruktpause

16.00-

17.30

Hva finner vi i Bibelen om identitet? Mange fortellinger i   bibelen viser at både profetene i GT og flere av Jesus sine venner skrev om   temaet. Refleksjon og diskusjon. Avslutning med andakt

Einar Bonde-

vik

18.30

Middag på Grenaderen

21.00-23.30

Vi går til nattåpen kirke i Vår frues kirke.

Deretter hyggekveld på hotellet

Buerie jijjie!

Søndag 14.2

09.00-10.00

Frokost

10.00-

10.30

Avslutning og oppsummering.

11.00-

Gudstjeneste i Nidarosdomen

12.00-

13.00

Kirkekaffe

13.00-

Nåå-nåå/hjemreise

Avlysning Familiesamlingen 2021

SÅR beklager at de ser seg nødt til å avlyse årets planlagte familiesamling ( 19-21.mars 2021) pga Covid-19 situasjonen.

Støtteerklæring til Åarjel-Fovsen og Jillien-Njaarke

-  i forbindelse med vindkraftutbygging i deres reinbeiteområder.