Konfirmasjon 2015-2016

Skrevet den 06.07.15

Konfirmasjonsundervisning og konfirmasjon 2016.

Saemien Åålmege / Samisk menighet i sørsamisk område (SÅ) inviterer ungdom til konfirmantundervisning i undervisningsåret 2015/2016.

Trykk her for mer informasjon.

konfirmasjon 2015-2016.jpg

Undervisningen vil legge vekt på samisk identitet, språk, kultur og samisk kristendomsforståelse.

Konfirmasjonsundervisning og samlinger:

• Undervisningen starter med første samling torsdag 10. september- søndag 13. september 2015 på IMI Stølen.
  • Presentasjon av våre konfirmanter i Trondheim. Konfirmantene med familier er spesielt invitert til Familietreff i Samisk menighet i Trondheim november 2015.
  • Den 3. leiren vil bli siste helga i februar eller første helga i mars 2016.
  • En ukes leir med konfirmasjonsgudstjeneste på Sandvik, nord for Mosjøen 8.-14. august 2016
  • Konfirmasjonsgudstjeneste søndag 14. august i Dolstad kirke, Mosjøen.
  • Konfirmantundervisning på nett mellom samlingene.

Møte for konfirmanter, foreldre og foresatte
Under første konfirmantleiren på Stølen vil det bli et foreldremøte der det blir gitt nærmere informasjon om opplegget.

Avsluttende gudstjeneste / konfirmasjon
Konfirmasjonsgudstjenesten blir søndag 14. august 2016 i Dolstad kirke, Mosjøen

Vi regner med at en del av konfirmantene ønsker å bli konfirmert i sin heimemenighet. Uansett er de også velkommen til å delta i dette samiske opplegget og være med på den avsluttende gudstjenesten søndag 14. august. Der kan de få gjentatt - på samisk med håndspåleggelse - den bønnen som ble bedt under konfirmasjonsgudstjenesten i heimemenigheten.

Kostnader:
Egenandel for hele konfirmantperioden blir på kun kr 3.000,- og kr 6.000,- for ikke-medlemmer i Saemien Åålmege.
SÅR vil betale reiser for konfirmantene til alle samlingene. Nærmere informasjon blir gitt til de som melder seg på.

Hvordan bli medlem i Saemien Åålmege:
se www.samiskmenighet.no eller kontakt daglig leder samiskmenighet@kirken.no

Påmelding:
Påmelding innen 7. august 2015.

Alle må sende sin påmelding som gjelder hele opplegget, det gjelder også for de som ikke kan møte på alle samlingene.
Info på hjemmeside www.samiskmenighet.no
Send oss en e-post med spørsmål til: samiskmenighet@kirken.no
eller dere kan ta direkte kontakt med oss.

Kontakt:

Einar Bondevik, tlf 47453902, E-post: eb788@kirken.no
Meerke Krihke Leine Bientie, tlf 41 28 82 27 , e-post: mb789@kirken.no
Monica Kappfjell, daglig leder SÅ, tlf. 99 34 94 77 eller e-post: samiskmenighet@kirken.no

Saemien Åålmege ønsker deg hjertelig velkommen!

Avlysning Familiesamlingen 2021

SÅR beklager at de ser seg nødt til å avlyse årets planlagte familiesamling ( 19-21.mars 2021) pga Covid-19 situasjonen.

Støtteerklæring til Åarjel-Fovsen og Jillien-Njaarke

-  i forbindelse med vindkraftutbygging i deres reinbeiteområder.