Kalvvatnantreffet 2014

Skrevet den 18.07.14

Her er hele programmet for helgen 26 - 27 juli.

Kirken sammen med reindriftsnæring og naturvernere om protester mot vindkraftutbygging.

På søndagen er det satt opp buss ved bommen klokken 11:00 denne passer med tiden for gudstjenesten.

Her er hele programmet for helgen 26 - 27 juli.

Vår del av programmet er på søndag med barnesamling klokken 11:00, gudstjeneste klokken 12:00 og påfølgende kirkekaffe.

Kalvvatnantreffet 2014 – 26-27 juli

Helgetreff mot Fred Olsen sine vindkraftplaner i Gaelpie ved Nilsine-tjørnin

Lørdag 26.07

Kl. 1300         Campen åpen for tilreisende.

Kl. 17.00        Offisiell åpning av arrangementet ved Sametingsråd Thomas Åhren.
Velkommen til Gaelpie ved representanter fra distriktene.

Kunstnerisk innslag ved Jørgen Stenberg fra Malå og Charlotta Kappfjell.

Hilsninger.

Kl.1900          Festmiddag - gourmetopplevelser med råvarer fra området.
Leirbål, poesi, joik, godt vær

Søndag 27.07

Kl. 0900         Egen frokost – arrangøren serverer kaffe.

Kl. 0930         Topptur til Gaelpienguevtele / Kalvfjellet med heising av vindkraftbanner.

Kl. 1100         Verksteder
- energiverksted – er det behov for denne vindkraften? Verkstedleder

Erling Solvang, leder naturvernforbundet Nordland.
- Reindriftsverksted – hvorfor behøver reindrifta «alt» dette arealet?
- Fortellerverksted – de gode historiene fra området

Kl. 1200         Familiegudstjeneste - åpen for alle

Kl. 1400         Felles kirkekaffe med en smak av Gaelpie.

Kl. 1500.        Fellesmønstring mot Vindindustriplanene
Kunstnerisk innslag.
Dagens tale ved NRL-leder Ellinor Marita Jåma

Appeller
Overraskelser

Kl. 1700         Avslutning.

Buss fra bommen lørdag kl. 12 og 13. Søndag kl. 11.

Påmeldingsfrist 23.07. kl. 1600. deltakeravgift kr. 200,- (Mat inkludert i deltakeravgiften)

Arrangør:
Samarbeidsgruppa mot Kalvvatnan vindkraftverk (SMKV) består av Voengelh – Njaarke rbd. og Åarjel-Njaarke rbd. og Naturvernforbundet.

Avlysning Familiesamlingen 2021

SÅR beklager at de ser seg nødt til å avlyse årets planlagte familiesamling ( 19-21.mars 2021) pga Covid-19 situasjonen.

Støtteerklæring til Åarjel-Fovsen og Jillien-Njaarke

-  i forbindelse med vindkraftutbygging i deres reinbeiteområder.