Samisk kirkelivskonferanse i Tromsø

Skrevet den 12.06.14

Samisk kirkelivskonferanse ble arrangert av Samisk kirkeråd i Tromsø 3-4 juni. Konferansen var lagt til Sydspissen hotell, der det var skjønne omgivelser i et strålende vær.

Under Samisk kirkelivskonferansen i Tromsø var temaet samisk samlmesang. Det ble sunget på alle de samiske språkene og i tillegg noen norske samler.

låevtege - web.jpg

Det var satt opp en låevtege utenfor Sydspissen hotell der konferansen ble holdt.

den nye samlemboka med mange samiske salmer -web.jpg

Det ble sunget salmer på alle de samiske språkene fra morgen til kveld.

linn ellen kristina og meerke krihke - web.jpg

Samisk kirkerådsmedlem Linn Ellen Kristina Bientie Sivertsen  og vikar trosppplæring i Sameien Åålmege Meerke Krihke Leine Bientie hadde pyntet seg foir anledningen.

may og mina søøfe - web.jpg

Medlem i Saemien Åålmegeraerie May Bente Anita Jönsson Botnvik hadde med seg sin lille datter Mina Sööfe. Hun ble selvfølgelig maskot under Samisk kirkelivskonferanse!

konferanse -web.jpg

Det var mange hyggelige samtaler og mange viktig tema ble diskutert og løftet frem. Samisk kirkeråd var glad for at det er et stort engasjement rundt temaet under årets konferanse.

bertil og karin eline - web.jpg

Diakon i Saemien Åålmege Bertil Jönsson og organist i Snåsa menighet Karin Eline Hartvigsen koser seg med samlemsang.
kroesse - web.jpg   Samisk kirkeråd hadde pyntet med et flott samisk kors som ble laget under den allsamiske konfirmantleiren i mars. Der var det 6 sørsamiske konfirmanter med på Teveltunet i Meråker.

heidi andersen, drag i tysfjord - web.jpg

Det var salmesangkveld i Elverhøy kirke i Tromsø. Her presanterer Heidi Birgitta Anderssen de lulesamiske salmene. Hun fortalte flere historier knyttet til både personer og enkelte salmer som har hatt stor betydning for den samiske befolkningen på Drag i Tysfjord.

samlmesang i elverhøy kirke i tromsø -web.jpg   Salmesangkveld i Elverhøy kirke i Tromsø.

franziska förter, prest i karasjok menighet - web.jpg

Prest i Karasjok menighet Franziska Förster koste seg under seminaret i låevtege/lavvoen. Der kunne deltagerne få høre om hvordan vi bruker de sørsamiske salmene som en ressurs både i trosopplæringen og i menigheten.