Allsamisk konfirmantleir på Teveltunet

Skrevet den 18.03.14

Fra torsdag den 13 mars til søndag den 16 mars var det samling på Teveltunet. Den første allsamiske konfirmantleiern var dermed et faktum, en milepel for samisk kirkeliv

Samisk kirkeråd var ansvarlig den første allsamiske konfirmantleiren som ble lagt til Teveltunet i Meråker. Saemien Åålmege har tidligere arrangert flere konfirmantleirer i sørsamisk område og denne allsamiske leiren inngår som del av årets konfirmantundervisning for våre konfirmanter. Det var derfor naturlig at Saemien Åålmege var vertsmenighet for den første allsamiske konfirmantleiren. Fra torsdag til søndag var det et fullspekket program med alt fra Gudstjenesteforberedelser til uteaktiviteter sammen med Hallgeir Lundemo. Ungdommene hadde et å si ved evalueringen: det ble for kort tid.

Linker til andre nettsider om leiret.

Stjørdalens blad: http://www.bladet.no/nyheter/article7232015.ece

NRK Sápmi: http://www.nrk.no/sapmi/forste-gang-i-norge-1.11609184

Ung i Sápmi: https://www.facebook.com/#!/srn.skru?fref=ts

Oddasat - TV: http://tv.nrk.no/serie/oddasat-tv/sany70031714/17-03-2014

Den Norske kirke: http://www.kirken.no/index.cfm?event=doLink&famId=396606

Her kommer noen bilder fra samlingen.

1 bierna.jpg

Bierna forteller om sin bakgrunn.

2 bli kjent.jpg

Her er en aktivitet for å bli kjent med hverandre.

3 jettski.jpg

Under fredagen arrangerte Teveltunet flere aktiviteter for ungdommene. Her er finaleomgangen for jettski.

4 seiers sermoni.jpg

Etter at alle aktiviteter var avsluttet var det tid for seiers sermoni.

5 arbeidsøkt.jpg

Under fredagen var det temaarbied om nestekjerlighet og solidaritet.

6 gudstjenesteforberedelser.jpg

Etter temaarbeidet var det tid for Gudstjenesteverksted.

7 kveldsaktivitet leik.jpg

På kvelden var det tid for lek.

8 sonja krihke.jpg

På lørdagen fikk vi besøk av aviser, TV og av den lokale samiske befolkning.

9 døpefonten.jpg

Døpefonten i Storvallen kapell ved Storlien.

11 storvallens kapell.jpg

Det ungdommene skrev på fredagen ble satt opp i kapellet under Gudstjenesten.

12 nattverdsvinen helles ut.jpg

Her blir nattverdsvinen slått ut etter Gudstjenesten.

13 samlingsbilde.jpg

Alle er samlet til fotografering.

14 sørsamisk ungdom.jpg

Her er de ungdommene med sørsamisk tilknytting.

Åpent møte, Sannhets- og forsoningskommisjonen i Trondheim

Sannhets- og forsoningskommisjonen ønsker velkommen til åpent møte, Kulturtorget på Trondheim folkebibliotek, lørdag 25. januar fra 16.00-18.00.