Familiesamling 2013

Skrevet den 16.01.14

Samisk menighet i sørsamisk område har fått en tradisjon på å samle menighetens medlemmer til familiesamling første advent i Trondheim.  I år arrangerte vi vår egen gudstjeneste i Nidarosdomen på lørdagen. Til tross for ombygginger i domen hadde Bierna Bientie laget en vandringsgudstjeneste som tok i bruk store deler av domen.

Staben i samisk menighet forteller fra de aktiviteter som er gjennomført siste året. På samiske kirkedager i Mo i Rana i august i år holdt Bierna Bientie et foredrag om sørsamisk liturgiarbeid i naturens rom. Dette foredraget gjentok han for ungdommene på lørdagen og for dem voksne på søndagen. På lørdagskvelden holdt han et foredrag om Tibet og misjonsarbeidet der.

pb3081851.jpg   Tidligere år har samlingen foregått på Pilgrimsgården, men i år var arrangementet flyttet til Comfort Park hotell.

pb308187.jpg

Samisk menighet hadde familietreff i Trondheim første helgen i  advent. I år var det lagt vekt å prioritere barne – og ungdomsprogrammet. Her er noen smakebiter fra barneaktivitene.

Her er en lesestund for de aller minste.

pc018316.jpg   På fredagen var det tilbud om bowling, lørdagen var det foredrag, sang og trening til gudstjeneste og på søndagen var det tilbud om klatrevegg. De fleste av ungdommene deltok på aktivitetene og var godt fornøgd med dem.

pb308206.jpg   I år arrangerte vi vår egen gudstjeneste i Nidarosdomen på lørdagen. Til tross for ombygginger i domen hadde Bierna Bientie laget en vandringsgudstjeneste som tok i bruk store deler av domen.

imag0131.jpg

Det var noen skøyere med også! F.v Jone, Piere-Åvla og Johan Nikolai var travle gutter.

imag0133.jpg

Når julekortene var ferdig fargelagt, oppdaget de yngste at de kunne putte fargebyantene gjennom noen hull i stoene. Det sto ikke på kreativiteten! Elle Stina og Samule.

imag0143.jpg

Her koser Lukas seg med lego.

imag0144.jpg

Samuel og Johan Nikolai lekte sammen. Her har de både dyr og klosser, alltid like populært på tvers av alder!

imag0134.jpg

Amalie-Sööfe hadde bursdag! Her får hun litt hjelp av tjidtjie til å skrive på julekort. Vi sang selvfølgelig «Lahkoe biejjine» og flere bursdagssanger på både norsk, svensk og engelsk!

barn-tegninger.jpg

Åpent møte, Sannhets- og forsoningskommisjonen i Trondheim

Sannhets- og forsoningskommisjonen ønsker velkommen til åpent møte, Kulturtorget på Trondheim folkebibliotek, lørdag 25. januar fra 16.00-18.00.