Samisk menighet på Trosopplæringskonferansen 13.novmeber

Skrevet den 18.11.13

Vikar i trosopplæring i samisk menighet Meerke Krihke Leine Bientie, var på årets trosopplærerkonferanse i Lillestrøm den 13. november. Årets tema var «Ringer i vann». Dette er Den norske kirkes største fagkonferanse og møteplass for trosopplæringsarbeidet i hele Norge!  «Ringer i vann» var årets tema.

imag00482.jpg

«Ringer i vann» var årets tema under trosopplæringskonferanse.

Dette er fordi  der 10 år siden Trosopplæringskonferansen ble vedtatt. Kan vi nå se ringvirkninger av det viktige arbeidet om har blitt gjort? Seminarprogrammet hadde 17 ulike seminarer og en stor messehall. Det var også laget mange «verktøykasser» , der ulike ressurser ble presentert. Det var mange nyttige tips og ideer å plukke med seg.

Det var omtrent 1500 konferansedeltagere fra hele landet deltok.

imag00461.jpg   Geir Lippestad ble kjent når han var forsvarsadvokat for massemorderen Anders Behring Breivik. Han har i ettertid satt fokus på samfunnets  verdier. Han snakket under trosopplæringskonferansen  om Kirkens rolle i verdiskapningen blant barn og unge. « Menneskeverdet er mest grunnleggende i vårt samfunn. Hva er praksisen i menneskeverdet? Menneskeverdet er like gjeldende for alle; romfolk, kristne, muslimer, flyktninger og oss alle!» sa Llippestad.

imag00352.jpg

Det var mange ulike språk under trosopplæringskonferansen. Her tolkes en salme under en gudstjeneste for hørselshemmede.

imag0040.jpg

Tov- Lill Labahå Magga sto på stand for Samisk kirkeråd på torget  i messehallen. Det var mange besøkende innom og slo av en prat eller fikk med seg brosjyrer.

imag0043.jpg   Det var mange utstillere som tilbød materiell innen trosopplæringsfeltet. Her er det en bovtse/rein som hører til på Noas ark!

imag0024.jpg   Meerke hadde et foredrag kvelden i forveien for en del av deltagerne på trosopplæringskonferasnen. «Hvordan inkludere den samiske kulturen og det samiske språket i trosopplæringen?» Tilhørerne var intressert og hadde mange spørsmål.

imag0033.jpg   Dagen før  var det gudstjeneste for noen av deltagerne i Mariakapellet (til venstre) på Hadeland. Disse kirkene kalles søsterkirkene og ble bygd for omtrent tusen år siden.

Avlysning Familiesamlingen 2021

SÅR beklager at de ser seg nødt til å avlyse årets planlagte familiesamling ( 19-21.mars 2021) pga Covid-19 situasjonen.

Støtteerklæring til Åarjel-Fovsen og Jillien-Njaarke

-  i forbindelse med vindkraftutbygging i deres reinbeiteområder.