Konfirmasjon i Ytteren kirke 8.august 2013

Skrevet den 14.08.13

8. august var det tid for samisk konfirmasjon i Ytteren kirke. Det er andre året vi gjennomfører en samisk konfirmasjon for samisk ungdom. Avsluttende leir var lagt til Buneset og selve konfirmasjonsgudstjenesten var lagt til Ytteren kirke i Rana.

Det er tre ungdommer som har fulgt vårt opplegg det siste året, Inga Emelie Joma, Ramona Kappfjell Sørfjell og Vanja Tørresdal.

Her reiser vi fra Buneset for siste gang under denne samling for konfirmantene.                                                                         avreise fra buneset.jpg

Et eget ungdomskor medvirket under gudstjenesten.   ungdomskoret.jpg

Våre konfirmanter deltok aktivt og var tekstlesere under gudstjenesten.

Her er det Inga og Vanja som leser tekst.

tekstlesning.jpg

Einar Bondevik holder preken.   158.jpg

Vanja, Ramona og Inga foran menigheten, sammen med Einar.   164.jpg

Forbønn for konfirmantene.   bønn for konfirmantene.jpg

Her blir det bedt for hver enkelt konfirmant.

Først ut er Inga Emelie Joma.

inga.jpg

Her ber vi for Ramona Kappfjell Sørfjell.   ramona.jpg

Her ber vi for Vanja Tørresdal.   vanja.jpg

Årets konfirmanter med ledere.

Fra venstre: Lajla Lifjell, Hilje Jåma, Ramona Sørfjell, Bertil Jønsson, Vanja Tørresdal, Einar Bondevik, Inga Joma og Anna Jønsson

konfirmasjon 2013.jpg

Mange ville ha bilder etter gudstjenesten.   169.jpg

Bierna Bientie i samtale med Hilje Jåma.   170.jpg

Før middagen for innviterte gjester var det tid for samtaler utenfor kirken.   171.jpg

Det var ikke bare de eldre som ventet på middagen.   172.jpg

Inne i kirken er det en fin menighetssal som for dagen var dekket for drøye 40 personer.   176.jpg

Gjestene venter spent på middagen.   177.jpg

Her får konfirmantene starte med kakebordet.   178.jpg

De eneste med bordsplassering var konfirmantene, de hadde hedersplassering.   179.jpg

Gudstjeneste i Gløshaug kirke

Kom på gudstjeneste 1 juli 2018 klokken 12:00 i Gløshaug kirke

Biskop Tor Singsås slutter som biskop

Saemien Åålmege vil takke biskop Tor for hans innsats for å synliggjøre den samiske befolkningen i Nidaros.

Avskjedsgudstjeneste i Nidarosdomen søndag den 11. juni klokken 11:00

Her følger biskopens andakt

Konfirmant 2017/2018?

Saemien Åålmege/Samisk menighet i sørsamisk område (SÅ) inviterer ungdom født 2003 til konfirmantundervisning/konfirmasjonsopplegg undervisningsåret 2017/2018.

Seniortreff i Trondheim avlyst

Senior-treffet i Trondheim er avlyst.

Informasjon om nytt sted og ny tid kommer senere.

Ikke vær taus

Kronikk av Sametingspresident Vibeke Larsen om lansering av forskningsrapport: vold i nære relasjoner i samiske samfunn 8. Mars.