Konfirmasjonsundervisning 2013-2014

Skrevet den 22.05.13

Saemien Åålmege / Samisk menighet i sørsamisk område (SÅ) inviterer ungdom til konfirmantundervisning / konfirmasjonsopplegg undervisningsåret 2013/2014.

Undervisningen vil legge vekt på samisk identitet, språk, kultur og samisk kristendomsforståelse.  Konfirmasjon vil bli lagt til Røros august 2014.

Konfirmasjonsundervisning gis under 3 samlinger i 2013 -2014. Nytt for dette undervisningsåret er at andre leirsamlingen, mars 2014, blir et samarbeid med Samisk kirkeråd. Under denne leirsamlingen kommer konfirmanter fra hele den norske delen av Sápmi til å delta.

Under konfirmantsamlingene er det lagt inn forskjellige aktiviteter. Bildet viser fjorårets konfirmanter på kanotur inn til Brudesløret i Teveldalen.

FOTO: Bierna Leine Bientie

Konfirmasjonsundervisning:

Undervisningen starter med første samling fredag 13. september 2013 på Finsås, Snåsa.

Konfirmasjonsgudstjenesten blir søndag 10. august 2014 i Røros kirke.

Vi regner med at en del av konfirmantene ønsker å bli konfirmert i sin heimemenighet. Uansett er de også velkommen til å delta i dette samiske opplegget og være med på den avsluttende gudstjenesten søndag 10. august 2014. Der kan de få gjentatt - på samisk med håndspåleggelse - den bønnen som ble bedt under konfirmasjonsgudstjenesten i heimemenigheten.

Kostnader:

Egenandel for hele konfirmantperioden blir på kun kr 2.500,- og kr 5.000,- for ikke-medlemmer i Saemien Åålmege.

SÅR vil betale reiser for konfirmantene til alle samlingene. Nærmere informasjon blir gitt til de som melder seg på.

Påmelding:

Påmeldinginnen 28. august.

Påmelding kan gjøres på www.samiskmenighet.no eller på mail: samiskmenighet@kirken.no

eller på direkte kontakt til:

Monica Kappfjell, daglig leder SÅ, tlf. 99 34 94 77 eller e-post: monica.kappfjell@kirken.no

Bertil Jönsson, diakon, tlf. 99 48 88 27 eller e-post: bertil.jonsson@kirken.no

Åpent møte, Sannhets- og forsoningskommisjonen i Trondheim

Sannhets- og forsoningskommisjonen ønsker velkommen til åpent møte, Kulturtorget på Trondheim folkebibliotek, lørdag 25. januar fra 16.00-18.00.